Garantie

Het is vervelend als er wat met het product aan de hand is wat niet helemaal klopt. Misschien valt dit nog binnen de garantie en kunnen wij een beroep doen op de fabrieksgarantie. Wettelijk heb je namelijk recht op een deugdelijk (goed) product. Dat betekent dat het product moet voldoen aan de verwachting die je ervan mag hebben. Gaat het product stuk of is er iets mis mee, dan heb je recht op gratis reperatie of eventueel vervanging. Het product moet wel normaal gebruikt zijn.

Het eerste half jaar
Als het product stuk gaat of als er iets mis mee is verzoeken wij om dit direct te melden. Als je kunt aantonen dat het product normaal is gebruikt heb je dus recht op reperatie of vervanging. Indien wij kunnen aantonen dat het product verkeerd is gebruikt vervalt dan ook de garantie.

Na het eerste half jaar
Ook na het eerste half jaar heb je recht op een goed product. Echter moet je wel kunnen aantonen dat het product normaal in gebruik is genomen. In beide gevallen geven de fabriekanten minimaal 1 jaar garantie. Dit verschilt namelijk per fabrikant, sommige merken geven namelijk meer dan 1 jaar garantie. Geef daarom ook goed aan om welk het product het gaat, zodat wij de fabriek hervan op de hoogte kunnen stellen.

Mocht het product tijdens de garantieperiode worden gerepareerd of vervangen, dan gaat de garantie niet op nieuw in. Koop je dus een product met 1 jaar garantie en wordt het product al gerepareerd of vervangen na een half jaar, dan heb je op het nieuwe of gerepareerde product nog een half jaar garantie.

Extra garantie
Het is niet mogelijk om extra garantie af te nemen.

Vervanging of reparatie
De vervanging of reparatie zal binnen een redelijke termijn en zonder teveel overlast afgerond worden. Indien het niet lukt om het product te repareren of te vervangen binnen een redelijke termijn  dan kun je de koop ontbinden en het aankoop bedrag van het product terug vragen. Indien je het product alsnog wilt behouden, dan kun je een beroep doen op een eventuele prijsvermindering.

    Ik ga akkoord met het versturen van mijn persoonsgegevens