Snapbacks wassen: hoe maak je een pet schoon?

Snapbacks wassen: hoe maak je een pet schoon?

Je pet kan, net als al je andere favoriete kledingstukken, af en toe wel eens een opknapbeurt gebruiken. Gelukkig zijn er verschillende methoden om je geliefde pet weer als nieuw te maken. Hieronder volgen enkele suggesties om je pet op verschillende manieren te wassen zonder dat hierbij de vorm van de snapback verpest wordt!

1. Pet in de wasmachine wassen

Je snapback schoonmaken in de wasmachine is een geweldige manier om tijd te besparen en hem goed schoon te krijgen. Het helpt ook om je pet er fris en nieuw uit te laten zien, zodat je ze opnieuw met trots kunt dragen. Veel mensen wassen hun snapbacks op deze wijze.

Let er wel op voorhand op of je pet geschikt is voor de machine. Het hangt een beetje af van het materiaal waarvan de klep van de snapback gemaakt is. Indien deze van plastic is, mag je pet zonder problemen in de wasmachine gewassen worden. Bij een klep van geperst papier is dit af te raden. Best even nakijken voor je je pet de wasmachine in gooit dus!

Om de kans op beschadiging van de klep te minimaliseren, adviseren wij bovendien je pet te wassen op een wasprogramma voor fijne was.

2. Pet in de vaatwasser wassen

Hoe maak je een pet schoon: pet in de vaatwasser wassen

De tijd dat je je favoriete baseball cap met de hand in de gootsteen moest wassen, is voorbij. Je kunt je pet nu zelfs in de vaatwasser wassen! Om hem tijdens het wassen te beschermen, doe je je snapback in een kussensloop of een netzakje. Plaats je snapback in het bovenste rek van de vaatwasser op een mild programma met warm water.

Zet de machine aan en laat hem zijn werk doen. Haal vervolgens je natte maar propere pet uit de afwasmachine en hang hem te drogen of leg hem plat op een handdoek voordat je hem weer aantrekt! Laat hem niet te lang in de vaatwasser zitten, want door de hitte zou je pet kunnen krimpen.

Deze methode is veiliger dan met de wasmachine omdat je minder risico loopt dat de klep van je snapback vervormd geraakt.

3. Pet met de hand wassen

Dit is de klassieke en waarschijnlijk nog de meestgebruikte methode om je pet te wassen. Vooral als je pet van kwetsbaar materiaal gemaakt is, raden we deze manier aan. Vul de gootsteen met lauw water en wat afwasmiddel en vervolgens schrobben maar tot je pet er terug mooi uitziet. Je kan hiervoor ook bijvoorbeeld een ongebruikte tandenborstel gebruiken! Spoel tot slot het afwasmiddel uit met koud water.

 

Petten drogen na het schoonmaken

Zoals je hierboven reeds kon lezen, moet je vermijden om je pet te drogen door ze op de verwarming te leggen of snel te proberen drogen met een haardroger of een droogkast. Deze kunnen namelijk het plastic in de klep beschadigen. Het beste is om de pet rustig te laten drogen en uitlekken. Eventueel kan je het proces versnellen door de pet te vullen met proppen krantenpapier.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *