New York Yankees Pet: wat maakt ze zo iconisch?

We weten allemaal dat de New York Yankees een van de meest iconische honkbalploegen uit de geschiedenis zijn. Maar wat maakt hen zo iconisch?

Het antwoord is eigenlijk vrij eenvoudig. Ze hebben een uitstekend logo, ze hebben veel succes gehad in hun lange bestaan, en ze hebben een aantal geweldige spelers die nog eeuwenlang herinnerd zullen worden

Maar er is meer dan dat. De Yankees hebben ook heel veel merchandise beschikbaar met hun logo erop, wat betekent dat je je steun voor hen kunt laten zien, waar je ook gaat of wat je ook doet! Als je net als Babe Ruth of Joe DiMaggio wilt zijn, maar niet het geluk hebt om in Brooklyn geboren te zijn, haal dan vandaag nog een Yankee-pet op!

De geschiedenis van de NY Yankees

De New York Yankees zijn een van de meest iconische honkbalploegen ter wereld. Zij zijn het meest succesvolle team in de geschiedenis van de Major League Baseball en hebben meer wereldkampioenschappen gewonnen dan enige andere Amerikaanse professionele sportfederatie.

De Yankees zijn in hun bestaan 27 keer aan de World Series deelgenomen, waarvan ze er 20 wonnen. Ze hebben ook een American League record van 40 overwinningen. Met 9.000 overwinningen in hun carrière en bijna 2.000 spelers in hun systeem, zijn ze met een ongeëvenaard prestige opgenomen in Cooperstown. Ze staan bekend als de “Bronx Bombers” en “New York’s Baseball Club”.

De pet die de spelers van de NY Yankees dragen is iconisch. Hij heeft een marineblauwe rand met een witte bovenhelft van de pet met een wit in elkaar gevlochten “NY” in een x-patroon aan beide kanten van de pet.

Waardoor is deze NY Yankees pet zo iconisch

New Era HEX TEC 9Fifty NY Yankees SnapbackDe New York Yankees pet is om verschillende redenen iconisch.  De eenvoudige, maar duidelijke kenmerken van de pet maken hem onmiddellijk herkenbaar, zelfs voor degenen die geen echte honkbalfans zijn. In een wereld vol met logo’s en reclame overal waar je gaat, is het leuk om een ontwerp te hebben dat geen flitsende kleuren of enorme graphics nodig heeft om hem te laten opvallen.

Het logo van de New York Yankees is onmiddellijk herkenbaar voor honkbalfans, maar de eenvoud van de pet heeft hem ook populair gemaakt bij andere sportfans — en zelfs bij hen die helemaal geen sport volgen. De pet werd in 1954 ontworpen door Louis Bower, een mede-eigenaar van het bedrijf dat ze produceerde.

Het was Joe Pepitone die de pet voor het eerst droeg in het Yankee Stadium tijdens slagtraining, maar het duurde tot Roger Maris er een begon te dragen voordat hij populair werd bij andere spelers. De Yankees maakten hun eigen replica van de petten twee jaar na Bower’s oorspronkelijke ontwerp, en ze zijn ze sindsdien blijven maken — ook al is het bedrijf dat ze maakt verschillende keren van eigenaar veranderd. Vandaag de dag is het New Era die de petten op de markt brengt.

Enkele van de meest opmerkelijke spelers die deze pet hebben gedragen zijn Yogi Berra, Roger Maris, Babe Ruth, en Mickey Mantle — enkele van de beste namen uit de honkbalgeschiedenis. Hoewel de Yankees de caps niet langer zelf vervaardigen, blijven ze ze gebruiken als onderdeel van hun uniformen, en ze zijn nog steeds te vinden op de hoofden van Yankee fans bij thuiswedstrijden en elders.

Hoe bekom je zelf een New York Yankees pet?

Als u in de Verenigde Staten bent, worden de petten van de New York Yankees verkocht door de winkel van het Yankees-team. Bij Snapbacks.nl vind je bovendien ook een ruim assortiment aan NY Yankees petten in allerhande kleuren en stijlen!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *