Welke verschillende soorten petten kan je kopen?

Welke verschillende soorten petten kan je kopen?

Er zijn veel verschillende soorten petten, en het is vaak lastig de juiste keuze te maken over welke je precies nodig hebt. Daarom hebben we een lijst samengesteld van de meest voorkomende soorten petten en hun kenmerken. Dit artikel zal deze soorten petten afzonderlijk bespreken zodat je een beter inzicht krijgt in hoe ze werken en waar je ze voor kunt gebruiken!

Snapback

Snapbacks hebben een one size fits all stretch ontwerp. Deze pet is populair bij mensen die een pet nodig hebben die gemakkelijk kan worden aangepast. De snapback zit strakker op het hoofd en er zit een kort verstelbaar riempje achteraan de pet om de pasvorm rond het hoofd te veranderen. De band klikt vast en kan worden aangepast aan uw hoofd.

Snapbacks werden in het begin gedragen als modegril, maar de unieke stijl van deze pet heeft hem tot een populaire keuze gemaakt voor sport en andere soorten activiteiten. Hij wordt nu gebruikt door verschillende soorten mensen: fietsers, hardlopers en zelfs hip hop sterren gebruiken snapbacks bij hun outfits.

Trucker Cap

Trucker caps worden zo genoemd omdat het soorten petten zijn die van oudsher door vrachtwagenchauffeurs werden gedragen. De pet is meestal zeer breed en plat, met een lang vizier dat de ogen van de chauffeur beschermt tegen zon en regen. Trucker caps zijn er in veel verschillende soorten materiaal, waaronder wol, katoen, stro en synthetische materialen. De buitenkant van de pet is plat, maar er zijn types met een 3 dimensionaal uiterlijk. Er zijn ook types die luchtgaten hebben om te kunnen ademen.

Trucker caps zijn er ook in veel verschillende kleuren en stijlen, waaronder geborduurde logo’s, teamkleuren of zelfs grappige ontwerpen. Ze worden vaak gedragen door buitenmensen omdat ze je kunnen beschermen tegen slecht weer.

Curved Cap of Baseball Cap (Gebogen pet)

Een gebogen pet of baseballpet is een soort hoofddeksel dat de vorm heeft van de letter U en in het algemeen lijkt op een randloze en iets diepere baseballpet. Honkbalpetten kunnen van alle soorten stof worden gemaakt, maar ze worden hoofdzakelijk van katoen gemaakt. De soorten petten die momenteel door Major League Baseball-spelers worden gebruikt zijn voor 59% wol, 5% polyester, 2% leer en 33% polyester fleece.

Er zijn drie soorten gebogen petten: de traditionele stijl zonder knoop bovenaan; de zes-paneel-variant die een platte snavel en knoopkroon heeft; en de acht-paneel types die een plattere snavel en een verstelbare klittenbandsluiting hebben. De soorten gebogen petten zijn verstelbaar en gemaakt om op elke maat te passen. Ze kunnen worden gedragen bij veel verschillende soorten activiteiten, zoals sporten, wandelen of zelfs bij het winkelen.

5 Panel Cap

Een 5 panel cap heeft vijf afzonderlijke panelen van stof die het hoofd bedekken. De cap bestaat uit een voor- en achterkant, en drie extra panelen aan elke kant. Petten met vijf panelen zijn meestal niet zo elastisch als petten met meer dan vijf panelen

De stijl van de pet kan worden veranderd door de vorm van de kroon op de top van de pet te veranderen. Er zijn twee soorten petten: petten met een gebogen rand en petten zonder rand (de laatste wordt “beanie” of “skullcap” genoemd). Petten met een rand zijn er in veel verschillende soorten materialen, zoals wol, katoen, stro, of synthetische materialen. Soorten petten die geen rand hebben zijn meestal 100% katoen.

6 Panel Cap

De 6 Panel cap ziet er identiek uit als de snapback cap, met dit verschil dat hij zes panelen heeft in plaats van vier. Het is de ideale pet voor een retro look. 6 Panel caps zijn over het algemeen gemaakt van een zachtere stof en heeft een lagere kroon, die typisch wordt gedragen op een old school manier. Een 6 Panel Cap biedt de mogelijkheid om een wat groter logo of merknaam op het hoofddeksel te drukken of te borduren.

Conclusie

Zoals je kan zien bestaan er heel wat verschillende soorten petten die je kan dragen. De meeste van deze petten kan je ook in het assortiment op Snapbacks.nl terugvinden. We hebben er in tal van verschillende stijlen en kleuren! Als je vragen heeft over de verschillende soorten caps, neem dan gerust even contact met ons op via de livechat linksonder of via e-mail en we helpen je graag verder!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *