Mutsen en beanies: wat is een beanie?

Wat is een beanie?

Een beanie is een soort muts die het hoofd bedekt. Ze zitten vaak strak tegen de schedel en kunnen van elk materiaal gemaakt zijn, maar ze worden meestal gedragen voor de warmte in koude klimaten. Het woord “beanie” komt van boanies, gebreide mutsen die traditioneel werden gedragen door vissers aan de kust van Maine die dagen achter elkaar hadden gevist, zodat hun vrouwen deze mutsen voor hen breiden wanneer ze thuiskwamen om hen warm te houden. Beanies zijn er al van vóór 1920 en dienen nu als een belangrijk accessoire of statement piece!

Hoe worden beanies gemaakt?

Moderne beanies worden gebreid en genaaid om op het hoofd van een persoon te passen en kunnen in vrijwel elke winkel worden gekocht. Het is niet precies bekend hoe de eerste gebreide muts tot stand kwam, maar men neemt aan dat ze oorspronkelijk bedoeld waren om dragers warm te houden in koude klimaten. Het proces om een gebreide muts te maken is lang en moeilijk, met veel handnaaiwerk. In de 19e eeuw werden breimachines uitgevonden, waardoor het proces om deze mutsen te maken sneller ging. Tegenwoordig kunnen gebreide mutsen in bulk worden gemaakt en opgeslagen en per dozijn machinaal aan elkaar worden genaaid.

Waarvoor worden beanies gebruikt?

Beanie mutsen blijven populair vandaag niet alleen voor hun functie, maar ook als een fashion statement. Sommige mensen dragen ze gewoon omdat ze houden van de look of het gevoel van een beanie op hun hoofd. Toch dragen veel mensen nog steeds mutsen voor hun warmte.

Hoe draag je een beanie?Hoe draag je een beanie?

Een beanie kan op veel verschillende manieren gedragen worden, afhankelijk van de smaak van de persoon. De meest traditionele manier om een beanie te dragen is door hem over je voorhoofd te trekken en je wenkbrauwen en oren te bedekken. Je kunt hem ook naar achteren schuiven, dat is de modernere manier; dan zie je ook meer van je gezicht.

Een andere manier is om hem laag te dragen, maar toch je oren te bedekken. De beanie hoeft echter niet per se over je voorhoofd getrokken te worden; als je dit niet mooi vindt staan, kun je hem op vele andere manieren stylen!

Beanie merken bij Snapbacks.nl

New Era

New Era is een wereldbekend bedrijf dat petten en mutsen maakt, waaronder beanies. Ze werden opgericht in 1920 en werken nu samen met andere bedrijven om producten te maken die zowel functioneel als modieus zijn. Een van hun meest populaire pettenlijnen zijn snapbacks voor sportteams, waaronder de MLB en NFL. Naast petten en beanies maken ze ook tassen, horloges, riemen, sjaals en andere accessoires die bekend staan om hun hoge kwaliteit.

Djinn’s

Djinn’s is een merk dat is opgericht in 2001 en afkomstig is uit Duitsland. De voornaamste doelgroep van Djinn’s zijn skateboarders en surfers. Djinn’s caps worden namelijk vaak gezien bij skaters, maar kunnen uiteraard ook door vele anderen gedragen worden. Ze staan bekend om hun artistieke ontwerpen die bijdragen aan de opvallende kledingstijl van dit merk. Ze verkopen echter niet enkel caps, maar in hun assortiment zitten ook schoenen, accessoires en dus ook modieuze beanies die we ook bij Snapbacks.nl verkopen.

Waarom zijn beanies zo populair?

Beanies zijn zo populair vanwege alle redenen waarom ze in de loop van de geschiedenis zijn gebruikt. In het begin waren ze functioneel en werden ze gedragen om het hoofd warm te houden in koude klimaten. Onlangs zijn ze uitgegroeid tot een belangrijk accessoire en statement piece.

Een andere reden waarom beanies tegenwoordig zo populair zijn, is vanwege de verschillende stijlen van beanies die er beschikbaar zijn – er is namelijk wel een beanie voor iedereen!

Als je nog vragen hebt over onze beanies, neem dan gerust even contact met ons op via de livechat linksonder of via e-mail en we helpen je graag verder!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *