Basketbalwedstrijd bezoeken in New York

In Nederland is voetbal de grootste sport. Wij zitten massaal ieder weekend achter de buis gekluisterd voor de krakers in de Eredivisie. Dat is wel anders in de Verenigde Staten, waar het andere sporten zijn die de boventoon voeren. De Amerikanen zijn dol op ijshockey, American Football en natuurlijk basketbal. De NBA staat dan ook wel bekend als de grootste en beste basketbalcompetitie ter wereld. Als jij een bezoekje brengt aan New York, dan kan je ook een echte NBA-wedstrijd gaan bezoeken. In New York zijn er namelijk twee NBA-clubs actief, namelijk de Brooklyn Nets en de New York Knicks. Beide clubs beginnen in oktober aan het seizoen, dat tot april duurt. Daarna volgen de play-offs, waardoor het seizoen pas in juni ten einde komt.

New York Knicks

De New York Knicks zijn de trots van de stad en spelen al hun thuiswedstrijden in het Madison Square Garden. De wedstrijden vinden daardoor plaats in het hartje van Manhattan. De New York Knicks bestaat al sinds 1946 en wonnen tweemaal de landstitel. Het team is normaliter geen favoriet voor de eindzege in de NBA, maar plaatst zich normaal gesproken wel voor de play-offs. Derrick Rose is momenteel de bekendste naam in de selectie van de New York Knicks.

Brooklyn Nets PetBrooklyn Nets

De Brooklyn Nets spelen hun thuisduels in het Barclays Center en zijn gevestigd in de wijk Brooklyn. Het team beschikt over ongekend veel talent. Enkele topspelers in de huidige selectie zijn Kevin Durant, Kyrie Irving, Ben Simmons en Seth Curry. De Brooklyn Nets behoren tot de favorieten voor de titel in de NBA en zijn ook ongekend populair bij de toeristen die graag een NBA-wedstrijd willen bezoeken.

Online tickets kopen voor de NBA

Jij kan vrij eenvoudig online tickets kopen voor alle wedstrijden in de NBA, waaronder de basketbalwedstrijden in New York. Je bent op die manier zeker van een ticket voor de wedstrijd, waardoor je een teleurstelling bij de kassa kan voorkomen. Daarnaast kan jij online ook kaarten aanschaffen tegen scherpe prijzen. Wij raden je aan om nooit tickets te kopen van louche figureren rondom het stadion, aangezien er ook veel valse tickets in omloop zijn.

Wat kost een ticket voor de NBA in New York?

De prijzen voor de tickets kunnen behoorlijk verschillen, maar je dient rekening te houden met een gemiddelde ticketprijs van 150,00 euro. Dat komt mede door de grote vraag naar kaartjes in New York, een stad waar tientallen miljoenen toeristen jaarlijks een bezoek komen brengen. Echter zijn er ook wel eens relatief onbelangrijke basketbalwedstrijden en dan kan je al voor 50,00 euro een ticket scoren. Mocht je voor de meest unieke ervaring willen gaan, dan zijn er ook speciale VIP-tickets verkrijgbaar voor ongeveer 1000,00 euro. De prijzen van de tickets kunnen online om het uur zomaar veranderen, het heeft allemaal te maken met de vraag en het aanbod. Last-minute tickets zijn normaal gesproken het goedkoopste, maar dan loop jij het risico een wedstrijd te missen.

Ticketprijs New York Knicks

De New York Knicks kan jij het gedurende het NBA-seizoen enkele tientallen keren per jaar bezoeken in het Madison Square Garden. De gemiddelde ticketprijs bedraagt 148,00 euro per ticket. Echter kan jij aan het einde van het reguliere seizoen vaak al tickets kopen voor een prijs van rond de 52,00 euro. De play-offs zijn verreweg het populairste, maar ook direct de duurste optie. De prijzen in de play-offs voor een ticket beginnen bij 200,00 euro en kunnen oplopen tot 1000,00 euro per stuk.

broolyn nets basketbalwedstrijd NYCTicketprijs Brooklyn Nets

De Brooklyn Nets zijn geliefder onder toeristen, mede vanwege de sterke selectie. De gemiddelde ticketprijs bedraagt dan ook 172,00 euro per ticket. En ook hier geldt dat de onbelangrijkste wedstrijden veel goedkoper zijn, namelijk vanaf 55,00 euro per ticket. Het gaat dan wel om de ‘slechtste’ plekken in het stadion. Echter zijn er geen slechte plekken te vinden, want het stadion biedt op alle plekken een perfect zicht op het speelveld. Gedurende de play-offs zijn de tickets verkrijgbaar vanaf 225,00 euro. De halve finale en finale zijn het duurste en dan begint bij de prijs bij 850,00 euro per ticket.

Goedkoopste zitplaatsen in de NBA

Als jij éénmalig een NBA-wedstrijd in New York gaat bezoeken dan wil je misschien niet de hoofdprijs betalen. Dat is begrijpelijk en gelukkig kan je op een simpele manier een goedkoper ticket scoren. Wij raden je aan om dan te kiezen voor een zitplaats achter de basketmand. Dat is eigenlijk altijd wat goedkoper, aangezien je het beste zicht hebt vanaf de zijkanten. Mocht je toch voor een wat betere plek willen kiezen, koop dan een plekje in de hoek.

Wedstrijden in maart en april

Het reguliere seizoen loopt in april op zijn einde. Er zijn daardoor in maart en begin april een groot aantal basketbalwedstrijden die geen effect meer hebben op de stand op de ranglijst. Dat zijn dan ook direct de onbelangrijkste wedstrijden in het basketbalseizoen. Dat is weer voordelig voor de bezoeker, want de ticketprijs neemt drastisch af. Daarnaast zijn de wedstrijden tegen laag geklasseerde clubs ten alle tijden goedkoper. De topwedstrijden zijn vaak drie keer duurder, maar dan kan je wel genieten van de beste basketbalspelers van het moment.

Andere sporten in New York

New York is natuurlijk een walhalla voor de sportliefhebber en het is ook mogelijk om een andere professionele sportwedstrijd te bezoeken. Liefhebbers van ijshockey kunnen terecht bij de New York Rangers, New York Islanders en de New Jersey Devils. American Football is eveneens een grote sport, zo kan jij wedstrijd gaan bezoeken van de New York Jets en de New York Giants. Daarnaast kan er ook professioneel honkbal worden bekeken bij de New York Yankees (en hun iconische NY Yankees petten!) en de New York Mets. Voetballiefhebbers moeten beslist een wedstrijd meepikken van New York City FC. Ieder jaar is de Amerikaanse stad ook het middelpunt van de tennissport, aangezien de US Open zal plaatsvinden in New York. Jij kan voor al deze sportwedstrijden en sportevenementen online tickets aanschaffen. Wij raden je aan om dit al ruim van te voren te doen, zodat je zeker bent van een ticket en kan profiteren van een mooie ticketprijs.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *